Etusivu    Treffit    NakuPalat    Videot    Omakuva    PuhSex    WebCam    Keskustelu    Kauppa   

Aiheet:

Yhteenveto / Mikä tärkeintä?

Kotivideon teko / Pornotähdeksi?

Videon sisältö / Kielletty ja sallittu

Tyylilajit / Mikä myy?

Malliksi sopiva?

Yksityisyys

Mallisopimus

Rahallinen korvaus

Kuvausvälineet / Kamerainfoa

Kuvaustekniikkaa

Välineiden lainaaminen

Yhteystiedot / Tarjouspyynnöt


Pienen videoklipin ohjeet

Ohjeet pienen videoklipin tekoon,

esim omakuvan videogalleriaan: www.omakuva.org/videogalleria/

Lisää videosi; näin helppoa se on!

Jos sinulla on digivideokameralla, digikameralla tai käännykällä tallennettu videotiedosto, sen julkaiseminen meidän sivuilla onnistuu seuraamalla näitä lyhyitä ohjeita. Videoiden muokkaaminen on helppoa ja hauskaa ja se onnistuu ihan tavallisella koti -pc:llä.

Lähes jokaisesta pc:stä löytyvä Windows Movie Maker -videoeditointiohjelma on käytetty tässä esimerkkiohjelmana. Erot eri ohjelmien välillä ovat pienet, joten nämä ohjeet toiminevat kuitenkin yleisohjeina myös muille editointiohjelmille.

Jos sinulla on jotain kysyttävää videoiden tekoon liittyvissä asioissa autamme mielellään. Voit myös lähettää muokattava Omavideosi meille; asiakaspalvelu@seksitreffit.fi, niin me julkaisemme sen puolestasi. Jos sinulla on pidempi, ns. myyntivideo; ota yhteyttä webmaster@seksitreffit.fi, niin voimme ehkä ostaa siihen liittyvät julkaisuokeudet sinulta -tuntuvaa korvausta vastaan tietysti. 

 

Yleisohjeet Omavideon videoklippien tekoon

VIDEOKLIPIN TEKO

1. Videon tuominen pc:lle;

Digitaalisesti tallennettu videotiedosto täytyy ensin siirtää kamerasta pc:lle. Se tapahtuu miniDV-kasetteja käyttävissä DV-kameroissa siten, että videokuva "kaapataan" editointiohjelman "Capture"-toiminnolla (Movie Maker:ssa "Sieppaa"). Windows XP:ssä on ilmainen editointiohjelma Movie Maker, johon löytyy suomenkileiset ohjeet tästä: Movie Maker ohjeet.

Huom: Jos videokamerasi tallentaa videokuva kamerassa olevalle muistikortille, kovalevylle tai dvd -levylle siirretään tiedosto ohjeiden mukaan suoraan sellaisenaan pc:lle.

Videon pienentäminen Movie Maker –ohjelmalla

Kytke kamera pc:hen firewire- tai usb2 –kaapelilla ja laita videokameran virta päälle.

Kelaa kamerassa oleva videonauha alkuun.

Avaa Movie Maker ja valitse ”Sieppaa videolaitteesta” .

Valitse kytketty kamera listasta.

Määritä nimi ja tallennuspaikka koneesi kovalevylle.

Valits ”paras laatu” (oletuksena) ja ”käynnistä sieppaaminen”.

Kone tallentaa video reaaliajassa, ts. tallentaminen kestää niin kauan kuin ottosi on pitkä.

2. Videotiedoston (leikkamminen ja) pakkaminen;

a) editointiohjelmassa:

Videotiedosto haetaan editointiohjelmaan yleensä "import/open" -toiminnolla. Mikäli video on kaapattu, siirtyy se automaattisesti auki olevan editointiohjelman työpöydälle. Tiedosto(t) vedetään aikajanan päälle johon ilmestyy videokuvan jana ja sen alle ääniraidan jana. Leikkaa video ja tallenna se uuteen formaattiin. Tallennusvaiheessa ("Export movie", "Save movie" tai vast.) määritellään videon formaatti ja pakkausaste. Sopiva formaatti Videogalleriaan ovat esim. *.wmv ja *.mpg. Omakuvan videogalleriaan parhaiten sopiva videon ruutukoko on 480x320 tai 640x480 pikseliä. Jos sinun ohjelmastasi ei löydy noita kokoja valitse joku noiden väliltä. Jos videosi on kuvattu pikkukameralla voi olla että sen ruutukoko on luokkaa 320x240 ja se on ok, mutta varsin pieni kuvakoko. Muista tarkistaa, että lopullinen tiedosto on alle 48 MB! Jos se ylittää sen, voit joko alentaa bitratea (huonontaa kuvanlaatua) tai lyhentää videota. Sopiva framerate (kuvanopeus) on 25-15 fps (kuvaa sekunnissa). Windows Movie Maker alentaa automaattisesti ruudun kokoa ja bitratea kun säädät pakattavan videon tiedostokokoa pienemmäksi.

Esimerkki; Videon muokkaaminen ja tallentaminen Movie Maker –ohjelmlla

Kun videoleike/-leikkeet on siepattu ilmestyvät ne ”Kokoelma” -pöydälle. Vedä muokattavat leikkeet alla olevaan ”kuvakäsikirjoitukseen”.

Valitse ”Tallenna tietokoneeseen”.

Valitse elokuvan sijainnille ”Oma tietokone”.

Anna videolle nimi ja määritä mihin haluat tallentaa elokuvan.

”Elokuva-asetuksissa” valitse ”näytä enemmän valintoja”.

Klikkaa ”Sovita tiedostokokoon” ja aseta tiedoston maksimikooksi 48 Mt.

Tarkista ”Asetuksen tiedot”  ruutukokoksi 640x480 tai 480x320 tai siltä väliltä. Hätätilassa 320*240 suuruusluokka on ok.

Paina ”seuraava” ja videosi tallentuu sopivassa koossa kovalevyllesi.

b) konvertteriohjelmassa:

Netistä löytyy runsaasti ilmaisohjelmia, joilla voi konvertoida videotiedostot formaatista toiseen. Tällöin avataan kamerasta siirretty tiedosto ohjelmaan, valitaan sopiva formaatti ja säädetään laatuparametrit (kts. yllä). Muista tarkistaa, että lopullinen tiedosto on alle 48 MB!

3. Lataa video nettiin omakuvan videogallerian linkistä "lisää video".

HUOM: Tarkista ettei esim: tiedoston nimessä ole omaa nimeäsi tai videolla näy tunnistamista helpottavia asioita, jos haluat pysyä tuntemattomana.

Neuvomme mielellään videoiden teosta: asiakaspalvelu@seksitreffit.fi

/Ylläpito

 
 1  2  3