Etusivu    Treffit    NakuPalat    Videot    Omakuva    PuhSex    WebCam    Keskustelu    Kauppa   

Aiheet:

Yhteenveto / Mikä tärkeintä?

Kotivideon teko / Pornotähdeksi?

Videon sisältö / Kielletty ja sallittu

Tyylilajit / Mikä myy?

Malliksi sopiva?

Yksityisyys

Mallisopimus

Rahallinen korvaus

Kuvausvälineet / Kamerainfoa

Kuvaustekniikkaa

Välineiden lainaaminen

Yhteystiedot / Tarjouspyynnöt


Pienen videoklipin ohjeet

























Kuvaustekniikkaa

Kuvaaminen, zoomi, valaistus (määrä ja laatu), kamerakäsi.

VALON MÄÄRÄ: Valaistus olisi hyvä olla runsasta, jotta kuva on selkeämpi. Valo ei saa olla yhdestä pisteestä lähtevää terävää vahvaa valoa, se jättää isot varjot ja paikoittain on pimeää ja paikoittain iho palaa puhki kamerassa. Valaistus mielellään niin että on monta valolähdettä ja epäsuoraa valoa, esim kattolamppu, jalkalamppu joka katon tai seinän kautta valaisee kokonaisuutta. Ei kohdevaloja, vaan useita epäsuoria valonlähteitä. Eli huoneen kaikki normaalit valot palamaan.

VALON LAATU: Sekavalo missä on sekä päivänvaloa ja keinovaloa on usein varsin ongelmallinen, eli mieluummin jompi kumpi. HUOM: Jos aloitat kuvaamisen sisällä keinovalossa ja liikut ulos auringonvaloon voi värit mennä ihan pieleen, kun kamera on alkanut mittaamaan valkotasapainoa eri olosuhteissa kuin mitä ulkona on lopulta. Pahimmillaan kannattaa välillä sulkea kamera ja avata uudelleen, jos valkotasapaino lcd ruudulla ei näytä hyvältä.

AURINGONVALO: Paras tulos ulkona saadaan jos on kirkas mutta pilvinen päivä, liika auringovalo voi polttaa ihon puhki filmillä. Vasten aurinkoa ei tietenkään pidä kuvata, vaan aina valon suunnasta.

STILLIN VALOT: Jos otetaan stillikameralla kuvia, niin se vaatii paljon enemmän valoa kuin videokamera. Salaman käyttöä suositellaan silloin.

ZOOM: Videokameran zoomia ei saisi kovasti käyttää, se on videolla ärsyttävää katseltavaa vaikka sitä ei huomaa kuvatessa. Jalkazoomi on yleensä parempi jos se on mahdollinen, eli kuvaaja kävelee poispäin tai kohti kohdetta.

KAMERAKÄSI: Kamerakättä pitää tukea esim kyynäpäästä kehoon että on vakaa. Kamerakäden rauhallisuuteen pitäisi kiinnittää huomiota.

TELINE: Kamera on hyvä laittaa välillä johonkin telineeseen, jos kuvataan ilman kuvaajaa, niin kamera telineessä, lattialla ja välillä toisen mallin kädessä on ihan kivaa vaihtelua ja on toiminut hyvin.

KAMERAOTE: Jos kameraa pidetään kädessä, sitä voi pitää kiinni muullakin tavalla kuin virallisella ”kameraotteella” kun kuvataan toimintaa vähän erikoisemmista kuvakulmista, eli kun pari esim seisaalteen tekee jotain, voi kamerakäsi viedä kameran kuvaamaan esim lattianrajasta ylöspäin ja ottaa todella lähikuvia. Kameran olisi hyvä mennä erikoisempiin paikkoihin, jos on erikseen kuvaaja.

KUVAKULMAT: Kuvaajan pitää olla aktiivinen ja etsiä vaihtelevia kuvakulmia ja yrittää eri suunnista kuvata toimintaa. MUTTA kuvaaja ei saa liikkua rauhattomasti tai hermostuneesti, vaan ikäänkuin unelias norsu, rauhallisesti ja vakaasti kuvataan ja siirrytään kuvatessa hitaasti uuteen paikkaan aktiivisesti uusia kuvakulmia etsien, mutta aina jokaisessa sen aikaa pysyen että siitä näkee hyvin mitä tapahtuu.
Tauot kuvaamisen aikana

(03.12.2007) Nauhoituksen voi pysäyttää lyhyiden taukojen ajaksi (esim siirtää kameran vapaalta kädeltä telineeseen jne) jos haluaa, mutta ei ole pakko. Tietenkin saat enemmän nettokuvausta yhdelle nauhalle jos jaksat pysäyttää ja taas käynnistää.
Mutta tuossa tarvitsee olla varovainen. Meidän kokemuksen mukaan jokainen tekee kerran seuraavan virheen:
Kun pysäyttää tauon ajaksi ja laittaa taas käyntiin jonkun tauon loputtua niin sattu moka nimenomaan niin päin että kerran ei muistaka pysäyttää kun tauko alkaa mutta kun tauko päättyy, painaa sitä PAUSE-nappia mistä tallennus lähtee myös uudelleen käyntiin. Koska se pysäyttäminen olikin unohtunut niin se pysäytys tapahtuukin tauon päätteeksi juuri kun pitäisi taas alkaa kuvaamaan.
Eli koska useissa kameramalleissa on PAUSE nappi sellainen josta myös taas jatketaan niin tarkista kameran näytöstä että nauhoitus lähtee taas käyntiin (tai jos siinä on punainen valo joka palaa kun nauhoittaa). Vaikka tämä kuulostaa triviaalilta en tunne ketää enemmän kuvannutta jolle tuo ei olisi tapahtunu ainakin kerran. Ikävää jos menee sitten seuraavat ehkä 10 min hyvää aktionia hukkaan ennenkuin huomaa että pause olikin mennyt päälle silloin kun halusi lopettaa pausen ja jatkaa nauhoittamista.
Jos käytät tuota äsken selostamaani PAUSE nappia niin silloin kamera osaa jatkaa ajan ja nauhan laskemista näytössä oikein. Jos sammutat kameran kokonaan ja ehkä kelailet edestakaisin nauhaa, niin laskuri todennäköisesti nollautuu ja täytyy olla tarkkana ettei kelaamisen jälkeen kuvaa jo kuvatun päälle. Siksi suositellaan että varmistetaan ihan aluksi että kamera jollain vähemmän tärkeällä materiaalilla. Sitten varsinaisen kuvauksen aikana ei sammuteta ja käynnistetä kameraa vaan käytetään taukoihin yllä kuvattua PAUSE nappia. Tämä siis vain vahinkojen välttämiseksi ja että näyttöruudussa säilyy oikea tieto paljonko on kuvattu ja paljonko on nauhaa jäljellä.

 
 1  2  3